Bijeenkomst 27 februari 2014

Het nieuwe jaar is al niet zo heel nieuw meer. De drukte van de feestdagen is weer achter de rug. Tijd voor de tweede bijeenkomst van de Store Apps user group op 27 februari.

De avond zal worden gehouden bij Atos in Utrecht.

De avond zal er als volgt uit gaan zien:

17:45 – 18:30 : ontvangst en hapje eten

18:30 – 18:35 : Welkomstwoord

18:35 – 19:20 : Mobile Services in combinatie met Windows 8 en Windows Phone 8 applicaties? Roy Janssen

19:20 – 19:30 : Pauze

19:30 – 20:15 : Windows Phone App Dev Re-invented! Frankwin Faber en Jan Willem Groenenberg

20:15 – 21:00 : Borrel/Afsluiting

Hier nog even de volledige beschrijving van beide sessies.

Mobile Services in combinatie met Windows 8 en Windows Phone 8 applicaties

Tijdens deze sessie zal met veel demo’s getoond worden hoe je in Windows Phone 8 en Windows 8 applicaties eenvoudig gebruik kunt maken van Windows Azure Mobile Services. Onder andere het opslaan van je gegevens in een Windows Azure sql database en het toevoegen van Push notificaties aan je applicatie komen aan bod. Al deze taken worden door het gebruik van de Windows Azure Mobile services een stuk eenvoudiger  gemaakt. Met een aantal aanpassingen is het zelfs mogelijk de notificaties te versturen aan zowel de Windows 8 als de Windows Phone 8 applicatie die tijdens deze sessie gedemonstreerd word.

Deze sessie zal zich richten op zowel de basis als de meer uitgebreide mogelijkheden. Er zal ook aandacht besteed worden aan de meest recent toegevoegde uitbreidingen en nog in preview zijnde onderdelen van Windows Azure Mobile services.

Windows Phone App Dev Re-invented!

Heb je snel een Windws Phone 8 app nodig? Ben je nog niet zo handig met Visual Studio en Blend als Timmy en Fons? In deze presentatie worden de mogelijkheden getoond van de online Windows Phone App Studio. Hiermee kun je binnen een half uur een (basis voor een) complete Windows Phone App maken, en wij laten zien hoe.

Tijdens de afsluitende borrel kun je ook nog kennis maken met de Kinect voor Windows v2. Als deelnemer aan het “Kinect for Windows v2 Developer Preview” programma is Roy al sinds november 2013 in het bezit van de nieuwe hardware en SDK. Je krijgt de mogelijkheid een aantal demonstraties te zien van onder andere “Depth imaging”, “Color imaging”, “Infrared” en “Body basics”. Dit is de mogelijkheid om nu al kennis te maken met de nieuwe hardware voordat het later in 2014 in de winkels beschikbaar komt.

Wil je op de hoogte blijven van de bijeenkomsten schrijf je dan in op onze nieuwsbrief. Natuurlijk kun je ons ook volgen op twitter (@StoreAppsUG) en liken op facebook.

 

atos_logo

leave your comment